انجمن خیریه حمایت از بیماران سرطانی مشهد
مرکز تخصصی رادیوتراپی و انکولوژی رضا ( ع )
تلفن 05135008000
------------------

رادیولوژی مداخله‌ای

رادیولوژی مداخله‌ای (اينترونشن) یکی از شاخه های تخصصی رادیولوژی است که با کمک دستگاههای سی تی اسکن، سونوگرافی، ام آر آی، فلوروسکوپی و تکنیک های خاص و تخصص و مهارت لازم پزشک، تشخیص و درمان بیمار صورت می گیرد .

این تکنیک به راحتی و بدون جراحی با ایجاد یک شکاف کوچک بر روی پوست قابل انجام می باشد و در نتیجه عوارض بسیار کمتری در بر دارد .

خدمات زير در مركز راديوتراپي و انكولوژي رضا(ع) ارایه می‌گردد:

 

بيوپسی

 يکی از دقیق ترین روش های تشخیص تومورها، بیوپسی سوزنی است که تحت هدایت دستگاه های تصویربرداری همراه با بی حسی موضعی از بافت یا ضایعه (کبد، نسج نرم ، پستان، تیروئید و...) نمونه برداری و جهت تشخیص به پاتولوژی ارسال می گردد.

تخليه انواع كيست

کیست های شکمی، تخمدان، پستان، کبد و... تحت هدایت دستگاه تصویربرداری همراه با بی حسی موضعی توسط سوزن های مخصوص تخلیه و جهت سیتولوژی به آزمایشگاه ارسال می شود .

آمنیوسنتز

آمنیوسنتز، آسپیراسیون مایع اطراف جنین به جهت تشخیص قبل از تولد است و تحت هدایت دستگاه سونوگرافی انجام می شود . توصیه می شود که بین هفته 14 تا 18 بارداری انجام شود .

نفروستومی

قرار دادن کاتتر مخصوص داخل سیستم کلیه به جهت منحرف کردن مسیر ادراری در بیمارانی که انسداد حالب دارند که تحت هدایت دستگاه سونوگرافی و فلوروسکوپی همراه با بی حسی موضعی انجام می شود انتهای کاتتر نفروستومی توسط نخ بخیه و پانسمان مخصوص روی پوست فیکس می گردد تا از درآمدن کاتترنفروستومی جلوگیری شود .

نمونه برداری از جفت جنین

نمونه برداری از پرزهای جفت جنین به جهت تشخیص ناهنجاری های ژنتیکی قبل از تولد می باشد که توصیه می شود بین هفته 11 تا 14 بارداری انجام شود. این نمونه برداری تحت هدایت دستگاه سونوگرافی همراه با بی حسی موضعی انجام می شود.

اسكلروتراپی

اسكلروتراپی

درناژ آبسه

كاتترگذاري آبسه هاي شكمي، لگني و … تحت هدايت دستگاه تصوير برداري همراه با بي حسي موضعي به جهت خارج كردن آبسه و عفونت مي باشد و توسط يك رابطه به كيسه وصل شده و در ناژ برقرار مي شود. اين كاتتر توسط نخ بخيه و فيكساتور روي پوست فيكس شده تا كاتتر خارج نشود. پس از تخليه كامل آبسه و انجام تصويربرداري جهت اطمينان كامل، كاتتر از بدن خارج مي شود.

درناژ صفرا

بیمارانی که انسداد مجاری صفراوی باعث ایجاد زردی و خارش گردیده کاتتر مخصوص تحت هدایت دستگاه تصویربرداری همراه با بی حسی موضعی در مسیر انسداد گذاشته می شود در مواقعی که انسداد شدید باعث عدم امکان رد شدن کاتتر از طول تنگی شود ، انتهای کاتتر به یک کیسه وصل شده و صفرا به بیرون از شکم هدایت می شود. تا از تجمع صفرا در مجاری صفراوی جلوگیری شود

راديوفركوئنسی (RF)

راديوفركوئنسي يك روش درماني است كه در آن تحت راهنمايي سونوگرافي يك الكترود سوزني از طريق پوست تا نزديك توده (كبد، كليه، ريه، پستان و ...) وارد مي گردد. عبور جريان الكتريكي با فركانس بالا، گرماي زيادي ايجاد و موجب تخريب سلول هاي سرطاني مي گردد. در اين روش توده هاي كوچك تر از 5/1 اينچ كه برداشتن آنها با جراحي مشكل مي باشد، در بيش از 85 درصد موارد به طور كامل درمان مي گردد.

ماركرگذاری توده پستان

 بعضی از تودهای پستان در عمل جراحی براحتی در دسترس قرار ندارند در اینصورت پزشک رادیولوزیست تحت هدایت دستگاه تصویربرداری توده را یافته و یک فنر بسیار نازداخل توده قرار می دهد یک سر دیگر این فنر خارج از پوست پستان قرار میگیرد تا جراح براحتی توده را خارج نماید .

FNA پستان

ساده ترين و سريع ترين روش نمونه برداري از پستان كه از طريق پوست با يك سوزن بسيار ضعيف ( اندازه 22 يا 25) و يك سرنگ، مايع كيست و يا تعدادي از سلول هاي بافت مشكوك تحت هدايت سونوگرافي خارج شده و جهت بررسي به آزمايشگاه پاتولوژي فرستاده مي شود.

FNA تیروئید

ساده ترين راه براي بررسي سرطاني بودن و يا نبودن ندول تيروئيد مي باشد كه با مكش تعدادي از سلول هاي بافت مشكوك به داخل سوزن هاي بسيار ضعيف FNA تحت هدايت سونوگرافي انجام مي گردد.