انجمن خیریه حمایت از بیماران سرطانی مشهد
مرکز تخصصی رادیوتراپی و انکولوژی رضا ( ع )
تلفن 05135008000
29 شهریور 1403 توسط مدیر سایت 0 دیدگاه

اولین تور خبری امکانات درمانی انجمن برگزار شد.

اصغر افراسیابی مدیر عامل انجمن خیریه حمایت از بیماران سرطانی مشهد

💢 مهندس اصغر افراسیابی، مدیر عامل انجمن خیریه حمایت از بیماران سرطانی مشهد:

🔸 بهترین دستگاه پیشرفته تشخیص مولکولی سرطان به مبلغ ۸۰ میلیارد تومان توسط خیرین و با مجوز وزارت بهداشت از آلمان خریداری شده، اما حدود یک سال است که مجوز راه اندازی و فعالیت آن صادر نمی‌شود.

🔹 دو سال و نیم قبل برای بخش پزشکی هسته‌ای بیمارستان تصمیم گرفته شد دستگاهی با عنوان اسپکت سی‌تی از نوع اول که تشخیص مولکولی سرطان است در دستور کار قرار گیرد و خریداری شود، این دستگاه پیشرفته را از آلمان خریداری و مجوزهای آن را از وزارت بهداشت گرفته شده است.

🔹 هیچ دستگاه اسپکت سی‌تی در مشهد نداریم و از این جدیدتر هنوز وارد ایران نشده و با توجه به اینکه این دستگاه بزرگ، اسپکت سرطان را تشخیص می‌دهد اما سی‌تی اعلام می‌کند این مولکول در کدام ارگان بدن است و پزشکان از طریق ترکیب این دو با هم و قرارگرفتن عکسها روی هم، ارگانی که آلوده به مولکول و تومور سرطانی می‌باشد را به راحتی تشخیص می‌دهند.اما حدود یک سال است که ما درگیر رفت و آمد برای اجازه و راه اندازی این دستگاه هستیم و با بهانه‌های مختلف نمی‌گذارند این دستگاه را فعال کنیم.

🔹 این دستگاه 12 ماه گارانتی دارد که 10 ماه از نصب آن گذشته و تا به بهره‌برداری برسد گارانتی آن هم در این فاصله تمام می‌شود و اگر بعد از بهره‌برداری قطعه‌ای از آن دچار مشکل شود، باید هزینه زیادی پرداخته شود؛ باید حساسیت درمان بیمار سرطانی درک شود، این 80 میلیارد تومان را خیران سال گذشته هزینه کرده‌اند، باید تفکر جامعه دولتی درست شود، وقتی که خود دولت در تامین تجهیزات ضعیف است و خیران به دولت کمک می‌کنند، باید از خیرانی که پای کار هستند حمایت شود.

🔹 در بازدیدهای اولیه، سازمان انرژی اتمی که یک سازمان مقتدر و کاربلد است، نامه‌ای که به ما دادند اینکه آرایش صندلی‌ها در قسمت پذیرش درست نیست، یا برچسپ‌های هشدار دهنده لازم را نصب نکردید که البته درست است، ولی معمولاً این برچسب‌ها را نزدیک زمان بهره‌برداری نصب می‌کنند اما برای مجوزهای بهره‌برداری چند نهاد از جمله سازمان انرژی اتمی، وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی مشهد باید موضوع را از جوانب مختلف بررسی کنند که همه این دستگاه‌ها، سلیقه‌شان با هم متفاوت است و ما همچنان مانده ایم.

🔹 نصب این دستگاه سه ماه و نیم طول کشید و چون این دستگاه‌ها، سیستم‌های انرژی‌زا و پرتوزا هستند، از طریق سازمان انرژی اتمی و وزارت بهداشت باید تست‌های مختلف دستگاه انجام و دستگاه تایید شود، بنا بر مدارک موجود، در دی ماه 1402 این دستگاه تحویل بیمارستان شده و علاوه بر نصب، یکی از موارد مربوط به این دستگاه‌های پرتوزا این است که باید تمام تست‌های مربوط به انرژی را انجام دهد، بعد به ما تحویل دهند که در دی دستگاه تحویل ما شد و گزارش تحویل را به سازمان انرژی اتمی دادیم و از همان زمان کارهای اداری مربوط به بهره‌برداری آن شروع شده است.

🔹 یکی از چالش‌هایی که در حال حاضر ما با آن مواجه هستیم این است که خیران از جان و دل و از مال خود و بدون اینکه ذره‌ای از منابع اقتصادی دولت استفاده کنند، در پروژه‌های سنگین، سرمایه‌گذاری می‌کنند، اما ما که نماینده آنها هستیم، در پروسه کارهای اداری و کاغذبازی‌هایی که وجود دارد چنان غرق می‌شویم که اگر علاقه به کار و گره‌گشایی از کار مردم مطرح نباشد، از تلاش دست برمی‌داریم.

🔹 این دستگاه تقریبا تابستان سال گذشته به گمرک رسیده و در مهر 1402 از گمرک ترخیص شده و در محل پروژه یعنی بیمارستان ناظران قرار گرفته است.

 

دکتر مهدیه دیانی ریاست مرکز تخصصی رادیوتراپی و انکولوژی رضا(ع)

 

💢 دکتر مهدیه دیانی، ریاست مرکز تخصصی رادیوتراپی و انکولوژی رضا(ع):

🔸 در این مرکز امکانات به روز و شرایط و تجهیزاتی را فراهم می‌کنیم که خدمات خوبی به بیماران ارائه شود اما لازم است این خدمات به مردم اطلاع رسانی شود.

🔹 در حال حاضر بیماران خیلی از این خدمات خاص و ویژه را اطلاع ندارند.

🔹 در این مرکز تخصصی علاوه بر درمان، برنامه‌های آموزش عمومی و همگانی بزرگی در حوزه سرطان به اجرا درآورده و در اختیار عموم جامعه قرار می‌دهیم.

🔹 ضعف آموزش همگانی در جامعه باعث شده حتی قشر تحصیل کرده نیز اطلاعات ناقصی داشته باشند و آنطور که باید خود‌مراقبتی لازم را انجام ندهند

🔹 خیلی از سرطان‌ها قابل پیشگیری و درمان هستند، همه باید کمک کنیم و به سمت پیشگیری حرکت کنیم، ما بهترین تکنولوژی پرتو‌درمانی را با کمترین هزینه به بیماران ارائه می‌دهیم، اما عدم آشنایی و اطلاع رسانی درست باعث می‌شود در روند درمان با مشکلاتی مواجه شوند.

 

دکتر مرضیه ابراهیمیان مدیر مرکز تخصصی رادیوتراپی و انکولوژی رضا(ع)

 

💢 دکتر مرضیه ابراهیمیان، مدیریت مرکز تخصصی رادیوتراپی و انکولوژی رضا(ع):

🔸 روند پذیرش در مرکز ما با دیگر بیمارستان‌ها بیمارستان‌ها متفاوت است، اگر بیمار تمکن مالی نداشته باشد به واحد مددکاری ارجاع داده می‌شود. در این واحد بازدید دوره‌ای و صحت‌سنجی می‌گردد. هر پنجشنبه، با هر اتفاقی جلسه مددکاری حتما تشکیل می‌شود تا هزینه بیماران توسط خیرین تامین شود. گروه‌های مختلفی کمک می‌کنند که برخی گروه‌ها ثابت و برخی هفته‌ای خواهند بود. ماهانه ۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان در گروه مددکاری کمک می‌شود.

🔹 از سال ۸۶ که مجموعه تاسیس شد تا سال ۱۴۰۰، با اینکه مجموعه خیریه بود و می‌توانستیم پول دریافت کنیم اما با تعرفه دولتی فعالیت نمودیم. اما از سال ۱۴۰۰ دیگر ارز نیمایی به ما تخصیص پیدا نکرد. ۶ ماه تحمل کردیم و پولی از بیماران گرفته نشد. روزی که تعرفه خیریه را اجرایی کردیم، روز تلخ مجموعه بود.

🔹 ما یک سری مشکلات خاص داریم، اگر یک دستگاه شتاب‌دهنده خراب شود، تعمیر قطعه برای ما دشوار است، هم هزینه‌ آن بالاست و هم در ایران پیدا نمی‌شود.

🔹 مشکل بعدی ما عدم تخصیص ارز نیمایی است و مشکل مهم دیگر که دست به گریبان هستیم، بیمه تکمیلی اکثر بیماران وقتی به ما می‌رسد تمام شده و قابل استناد نیست، چون ما در آخر حلقه درمان قرار گرفته‌ایم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *