مقاله

 
نقش تغذیه در افزایش تعداد مبتلایان سرطان روده بزرگ در جوانان کشور
چکیده:

سرطان روده بزرگ سومین سرطان شایع در دنیا مي باشد و یکی از علل مرگ و میر در جهان محسوب می شود. در ايران سالانه بر تعداد افراد مبتلا به سرطان روده بزرگ افزوده مي گردد و سن افراد مبتلا در ايران در حال كاهش است که این آمار بر خلاف آمار گزارش شده از کشورهای غربی می باشد. هدف این مطالعه بررسی عوامل تاثیرگذار بر افزایش شیوع سرطان روده بزرگ در جوانان ایرانی است. فعالیت بدنی و تغذيه از مهمترين دلايل ابتلا به سرطان روده بزرگ مي باشند. اين سرطان با مصرف ر‍‍‍‍‍ژيم غذايي حاوي گوشت وچربي زياد و کاهش مصرف ميوه و فيبر افزایش پیدا می کند. مصرف مواد غذايي پر چرب، گوشت قرمز، الكل و چاقی در افزايش ابتلا به سرطان روده بزرگ موثر است. در مقابل، مواد غذايي حاوي ميوه وسبزيجات، فيبر، كلسيم، ویتامین D و داشتن تحرک و فعالیت بدنی نقش محافظتي دارند. به منظور کاهش سرطان روده بزرگ، برنامه های پیشگیری اولیه و ثانویه، غربالگری و همچنین استفاده از سبک زندگی سالم و داشتن فعالیت بدنی و تحرک زیاد در ایران باید افزایش پیدا کند.

 
كاربر گرامي براي دانلود كامل مقاله اينجا كليك نماييد


...در حال انجام عملیات لطفا منتظر بمانید